@

Det blir mycket mailande fram och tillbaka, hit och dit hela tiden. Mycket som vi behöver få svar på nu. Därför har vi spenderat dagen med att just maila. Vi har bland annat fått bekräftat från leksaksborgen att de har en liten bananlåda redo för oss på måndagen den 1:a december. Vi har också räknat ut på ett ungefär hur mycket vi kommer att transportera, nämligen ca 5-10 lådor. Kan inte vara mer exakt än så just nu, men vi hoppas såklart på att det blir runt 10st till slut.

Transportfrågan håller vi på att lösa, mailet som vi skickade till Joakim förra veckan har försvunnit någonstans i cyberrymden, så det fick bli att skriva ett nytt, som också försvann.. men på tredje försöket lyckades vi! Imorgon ska vi följa upp mailet med att ringa, och förhoppningsvis få svar på om vi kan få den hjälp vi behöver.

För att kunna ta oss själva till andra sidan Östersjön har vi ringt SiljaTallink för lite info om det går att resa när resenärerna är 17 och 18 år gamla. Vi fick lite blandade svar, men det verkar som så att om vi åker mellan söndag-onsdag så ska det funka bra.

Något vi behöver för att kunna göra denna resa är ju såklart pengar, detta ska vi också ta tag i genom att presentera vårt projekt på en så kallad onsdagslunch hos Rotary. Vårt hopp är att de känner att vårt projekt är intressant och att de är redo att sponsra oss så att projektet kan bli verklighet. Först måste vi bara fixa in oss på lunchen, det har vi också börjat med idag och vi hoppas på att kunna få det bekräftat inom en snar framtid.

Ja, det var en liten uppdatering om hur vi ligger till för tillfället. Nu gäller det att öka takten inför jul, alla förberedelser ska vara klara snart, då det är dags att redovisa vårt projekt!


Transportfrågan

Nu sitter vi här i skolan och har just skickat iväg ett mejl till Joakim gällande transportfrågan. Vi fick hans kontaktuppgifter av vår projektansvariga lärare Anders. Vi tänkte ringa honom på måndag och prata mer ingående om transporten.

Nu hoppas vi på att det här projektet kan ro i land!

Vi har ännu inte fått något positivt svar från skokedjorna och kommer därför troligen att vända oss till er - allmänheten. Mer info om detta senare!

Allt flyter på

1 vecka har flytit förbi sedan senaste inlägget och en del har hänt. Det största som skett är nog att vi bestämt datum för resan och fått det bekräftat av Natalia. Vi åker 22-24 januari! Då har vi tid att samla in alla saker, fixa med transport, skriva det obligatoriska arbetet om projektet+redovisningen av det och göra klart allt annat som behövs göras klart innan vi åker.

Vi har också skrivit en insändare om vårt projekt där vi efterlyst sponsorer som kan tänkas hjälpa oss med insamlingen av skorna och även transportfrågan och skickat till DN, SVD, Metro, Mitt i och Sigtuna byggden (det kanske kommer att skickas ut till fler tidningar). Om NI arbetar på ett företag som skulle vilja hjälpa oss med denna sponsring eller har tips på någon vi kan kontakta, säg gärna till!

Mejl har skickats ut till olika skoaffärer gällande om de kan tänka sig sponsra oss (självklart i utbyte mot att de får gratis reklam) och vi har även föreslagit att vi hämtar leksakerna som Leksaksborgen bidragit med den 1 december, vi väntar bara på bekräftelse.

Nu är ni uppdaterade om vart vi ligger i projektet! Och som sagt, kontakta gärna oss om ni har tips, eller funderingar i allmänt  (Mejladress: [email protected])

Om någon annan undrar..

Postat av: Mrs Välstånd

Ni har ett stort problem, välgörenhet lindrar nöden tillfälligt, men utjämnar inte de sociala skikten i ett land på lång sikt. Detta innebär att ni genom detta projekt snarare skapar större nöd än mindre.

Tro mig - jag har rest ett otal gånger till Baltikum sedan självständighetsförklaringen. All denna välgörenhet har bara skapat en massa problem.

Vill ni göra något, ställ er på den ryska befolkningssida och se till att deras livegenskap förvandlas till ett medborgarskap. Kämpa även för att företag etableras i landet och att skatterna höjs.
På så sätt höjs välståndet i landet.

2008-11-07 @ 16:52:20

Svar: Vad vi är ute efter är inte att förändra landets ekonomi eller politik, även om vi hemskt gärna skulle vilja det så är vi tyvärr inte kapabla till det. Det här är vårt skolprojekt och vi kände att vi ville göra nått som kan hjälpa, ge stöd eller bara lysa upp någons dag. Vi skulle gärna vilja förändra deras vardag totalt men till en början kanske man endast kan starta med något så litet som detta.

Eftersom barnhemmet tackat ja till vår hjälp betyder inte det att det krävs hjälp? Vi bistår med nya sängar, skor, kläder och skolmaterial - om det inte ger de någon nytta alls i framtiden, så kanske det i alla fall lyser upp deras tillvaro och ger de lite hopp? Åstadkommer vi det är vi nöjda.
     Men tack för din kommentar, kul att du är insatt och vi hoppas att kanske du kan förändra deras samhällssituation till det bättre, lycka till!

Utvilade

Tillbaka från höstlovet - utvilade och redo att starta igång projektet igen!

Men bara vila har det inte varit under lovet - vi har lyckats samla ihop en del skor till barnen (fler behövs så klart) av en lärare på vår skola - tack till vår lilla grek Andreas :)

Nu tar vi nya tag och satsar stenhårt på att samla ihop saker till barnen som väntar på oss i Daugavpil!

                   

RSS 2.0