The translation continues

Idag blev det bara en kort träff, men vi hann med litegrann i alla fall - alltid något!

Översättningen av projektplanen blev helt klar igår kväll men vår engelska lärare skulle inte ha tid att läsa igenom den förens på måndag (!) och vi måste skicka den till Rotary klubben i S:t Petersburg, Tallinn och Riga den här veckan - helst imorgon. Så den planen sprack. Men istället ska vi låta en kompis (som går på en engelskspråkig skola + har vart i USA och pluggat ett år nyss) titta igenom planen, smart va. För det där med grammatik är inte alltid det lättaste...

Idag började vi på mejlet vi ska skicka iväg till länderna tillsammans med vår projektplan (som vi också ska låta vår kompis rätta). I mejlet måste vi sälja in oss och försöka övertala de att hjälpa oss. Hoppas, hoppas de vill göra det!

Btw, vi skickar iväg projektplanen till 3 olika städer för att ha alternativ ifall nått skulle skita sig. En backup helt enkelt. Eller två.



S:t Petersburg? Tallinn?
                       S:t Petersburg                        Tallinn                                   Riga

Att översätta

Eftersom vi ska kontakta Rotary-klubbar i andra länder är det smidigt om dom får vår projektplan på engelska. Så det är bla det vi sysslat med denna dag; att översätta och det är inte så lätt alla gånger. Men den nyskrivna planen ska sedan skickas till vår Eng-lärare för en liten koll, så att det inte blir några missförstånd. ;)

Sedan är det tänkt att vi på onsdag ska ses för att skicka ut mailen + ringa grossister!

Vi är på gång!

Let's do this!

Mötet avklarat!

Igår hade vi vårt efterlängtade möte med Gunnar från Rotary Stockholm-Lunda, det gick utmärkt! Vi har nu fått ett hum om vart vi ska börja och hur vi ska gå tillväga. Det är ganska mycket som ska göras men vi är taggade och tror att allt ska gå bra.

Vad vi ska göra härnäst är:

* Kontakta olika leksaksaffärer och grossister

* Kontakta Rotaryklubben i Ryssland, samt Riga och Tallin

* Boka möte med Bernt från Rotary Stockholm-Lunda

Här är vi igår innan mötet

  
      Frida och Karin                Josefin och Emelie


Nytt försök

Nu har vi äntligen fått bekräftat en ny tid för mötet! Imorgon kl.16.00 i vår skola, Kunskapsgymnasiet. Vi får bara hoppas att det inte blir någon sista minuten ändring igen... Håll tummarna!

P.S. Vår bloggansvarige kunde inte skriva det här inlägget för hon är ute och har kul!
GRATTIS EMELIE 18 ÅR!! ♥♥♥  

// J.K.F.E.

Inställt

Mötet blev tyvärr inställt, så har inte så mycket mer att skriva just nu. Återkommer senare när vi vet mera.

//
J.K.F.E

Update

Har varit lite dåligt med just updates, men det har faktiskt hänt grejer. Redan imorgon kl.16 har vi ett möte med Gunnar från Rotary. Då ska vi bla gå igenom vår projektplan samt vilka möjligheter vi har att få den hjälp vi behöver.

Just nu sitter vi här och ändrar det sista av projektplanen och förbereder oss inför mötet imorgon. (Vad ska man ha på sig för att ge rätt intryck?)
Själva målet är att samla in leksakerna, hur vi ska gå till väga osv. Sen är själva överlämningen en bonus, men det ingår inte i den ursprungliga planen. (Viktigt att skilja lite på de båda) Annars får vi flera projekt i ett.

Annars har veckan flytit på i vanlig takt. Har haft lite kontakt med Michael, som har hjälpt oss att få ett större kontaktnät. Det var Michael som presenterade oss för Gunnar, och nu är vi här! Förbereder oss inför ett möte, som vi såklart berättar mer om imorgon när mötet skett.

//
J.K.F.E


Nu är vi igång!

Hej och välkomna till våran blogg, ProjektVälgörenhet.
Vad är det då? Undrar du säkert. Jo, det är såhär. Vi är fyra tjejer som går trean på Kunskapsgymnasiet i Kista. Josefin, Karin, Emelie och Frida. Vi har börjat arbeta med vårat projekt, som går ut på att ge leksaker till ett barnhem i ett främmande land (vilket land vet vi inte än.)

Våran grundplan går ut på att kontakta olika organisationer och förhoppningsvis få dom att hjälpa oss med vårat arbete. I våran reklam för leksaksinsamlingar och även under insamlingarna så ska deras logga få synas. Och självklart får de tillgång till allt vårat material, som de sedan kan använda till sin egna hemsida om de känner för det. 

Vårat syfte med detta projekt är att få reda på hur livet på ett utländskt barnhem ser ut. Vi vill få barnens vardag att bli lite bättre, när de får sina nya leksaker. Självklart förbättrar inte detta deras liv, men kanske för stunden iallafall. :)

Nu har vi satt igång, snart ska vi mejla ut våran projektplan till olika organisationer. Och förhoppningsvis få positiv respons från varenda en! 

Önska oss lycka till!
Följ vårat arbete här på bloggen!

//
Josefin, Karin, Emelie och Frida.


 

RSS 2.0