Dag 3 - 18 feb

07.30 ringde klockan

Vi hade alla lyckats sova någorlunda gott, men hungern började göra sig påmind. Klockan 9 hämtade Natalia upp oss i dom charmiga Taxi-bilarna. Vi blev skjutsade till det hotell hon sov på under natten. Där fick vi ta del av frukostbuffén och chansen att fylla våra magar.

Eftersom den lilla minivanen vi anlände till staden med hamnade på lagning och skulle vara där i ytterligare några dagar, så var vi tvungna att fixa hemfärden på annat sätt. En sak som vi alla kommer komma ihåg var hjälpsamheten vi hela tiden möttes av under vår vistelse i Lettland. Ett exempel på detta var att hotellet lånade ut en av deras små minivans + en chaufför (!) som skjutsade oss hela de 26 milen tillbaka till Riga. Under bilfärden stannade vi på ett litet vägcafé där vi blev bjudna på några Lettiska "delikatesser"; "kesobakelser" och någon sorts äppelpaj. Hmm, vi kan nog alla säga att vi föredrar den vanliga hemgjorda äppelpajen.

Väl i Riga skulle vi möta upp en journalist som skulle intervjua oss för en lettisk tidning, som skrevs på ryska. Vi blev lovade att få ett varsitt exemplar av tidningen när den var klar, och det har vi nu fått! En märklig känsla att se sig själv på ett stort uppslag!

När intervjun avslutades hade vi (trodde Natalia) lite bråttom till båten så vi småsprang genom Rigas gator. Väl framme var det dags att ta farväl av Natalia, så vi tackade henne för all hjälp, utan henne hade denna resa förmodligen aldrig blivit av.

Båten denna gång (festival) var betydligt finare än den på hitvägen, vilket även innebar att hytten såg ut som en mer traditionell C-hytt. Pjuuh. Efter lite prat och en del matteplugg, gick vi upp för att äta mat. Vi satsade på buffén och hämtade mat runt 3-4 gånger. På kvällen tänkte vi se vad båten hade att erbjuda, och vi gick bland annat upp på ett helt tomt dansgolv och skakade våra lurviga. (Dj:n ordnade lite skum till vår ära! haha)

Sedan var det läggdags!

   

Utanför vårt boende            Nya mini-vanen                Framme i Riga                 

   

resturangen                     Journalisten                           Mot båten 

          
                Framme!                          Natalia                   Sista gruppbilden


Kommentarer
Postat av: Patrik

Bra jobbat flickor! Det glädjer mig att se att det finns folk som verkligen bryr sig om andra.



Ta gärna en titt på mitt välgörenhetsprojekt.

Ni kanske har tips/trix, något ni vill dela med er av, eller kanske stötta oss.



Ha det så gott.



/Patrik

-Hundratusen och ett år

www.hundratusenochettar.se

2009-05-03 @ 14:21:25
URL: http://www.hundratusenochettar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0