Listan mottagen

Idag fick vi ytterligare ett mejl ifrån Natalia där hon skrev att barnhemmet hade 65 barn i åldrarna 2-18, lika många pojkar som flickor.

Vi fick listan på vad barnhemmet var i behov av, vilket främst var av skolsaker.  Även skor och lärorika och utvecklande spel av något slag var efterfrågade. De var i stort behov av vanliga sängar och barnsängar - men det kommer Rotary i Riga att stå för då det är tunga saker som blir svårt för oss att ha med dit...

Så tiden framöver kommer vi att försöka vårt bästa med att samla in dessa saker. Hjälp från allmänheten kommer troligen att behövas! Vi satsar på att samla in så bra saker och så mycket som möjligt som vi kan få iväg till barnhemmet i Lettland!



 

Det går framåt

Mer information ifrån Natalia, Lettland!
Hon sa att vi kommer få listan på nödvändiga saker till barnhemmet v.43 och meddelade även att de fixar transport till oss ifrån Riga till barnhemmet i Daugavpils (260 km mellan platserna) samt att de kommer att försöka ordna med en lägenhet där vi kan bo för natten om vi skulle vilja.

Great news!

Leksaker på G

Vi har fått svar från Leksaksborgen! De är redo att sponsra oss! Vi kunde tyvärr inte ge dem så mycket information eftersom vi själva inte fått all info vi behöver. Men det kommer, vi är på gång ;)



http://www.leksaksborgen.se/
- check it out

16/10

Idag har vi äntligen funnit tid att arbeta tillsammans igen!

Vi började med att skicka ett mail till vår skoltidningsredaktör, där vi bad honom lägga in en liten länk till vår blogg i nästa upplaga så att fler kan uppmärksamma vår idé.  

Vi har även uppdaterat tidsplanen.

Over and out


Daugavpils

Vi har haft lite problem de senaste veckorna med att hitta tider som vi alla kan jobba tillsammans. Trots detta flyter arbetet på tack vare våra ny funna kontakter i Riga som nu gett oss ytterligare ett svar. De har hittat ett passande barnhem som väldigt gärna tar emot vår hjälp. Barnhemmet ligger i Daugavpils som i sin tur är placerat i den fattigaste delen av Lettland (sydöstra delen). I nästa mail ska vi få beskrivet vad de kan behöva förutom leksaker, om det finns något annat de är i större behov av. Så vi ser fram emot det med spänning! Vi har fortfarande inte fått något svar från leksaksaffärerna och grossisterna, så en sådan "vändning" i projektet skulle inte betyda så stor ändring i planen som det ser ut just nu.

Imorgon och på fredag ska vi i alla fall försöka hitta tid att arbeta tillsammans igen. Det vi hoppas få gjort under den tiden är en uppdaterad tidsplan, då den nuvarande knappt stämmer alls med hur vi ligger till för tillfället.

Daugavpils:
(klicka på bilden)

Svar från Riga igen!

Senast fick vi ju svar från en snubbe i Riga, han bifogade som sagt mailet till några andra som skulle kunna hjälpa oss. Så nu har vi fått svar från en kvinna vid namn Natalia. Också hon var väldigt positiv till vårt projekt och skrev att hon skulle försöka leta efter ett passande barnhem, samt försöka ta reda på om det är fler saker än leksaker som dom skulle behöva.

Vi har även skickat ut lite mail till några leksaksaffärer/grossister och frågat om dom skulle kunna hjälpa oss med bidrag till leksaker. Dock har vi inte fått lika positiva svar därifrån än. Så det kan ju vara både positivt och negativt ifall det barnhem hon hittar vill ha något annat än leksaker. Det positiva är att det kanske är lättare att få tag på, och det negativa är om vi har lagt ner mycket tid på att få tag på en massa leksaker men måste sen i stort sett börja om från början.

Men det ska nog ordna upp sig tillslut. Vi har förresten förlängt projektet också. Istället för att ha ett halvår på oss har vi nu ett helt skolår på oss att ordna upp allt. Det tar ju mycket längre tid än vi planerat från början. Måste hinna fixa stipendium osv. för att kunna åka.

Vi är väldigt glada över det positiva beskedet och hoppas på en lika positiv fortsättning!
Önska oss lycka till!


GRATTIS!


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN FRIDA OCH JOSEFIN!! :D :D


Hoppas ni hade roligt igår och ha en fortsatt toppen dag! <3<3

  

Svar!

Vi har fått svar gott folk! Riga har svarat på vårt mejl. Och det låter positivt!! :D

Han (som vi mejlade till) gillar vårt projekt och har bifogat mejlet till några personer som dels är ansvariga för sådana här typ av projekt och dels kan hitta ett lämpligt barnhem!

Wohoo, nu händer det grejer! :D

Nu är det bara att vänta

Sådär ja!
Nu är mejlen iväg skickade till Rotary International i S:t Petersburg, Tallinn och Riga. Det var lite småjobbigt att hitta email adresser till alla men det löste sig. Nu är det bara att vänta på svaren, som förhoppningsvis kommer att bli positiva!

Nästa vecka kommer vi, förutom att gå in på vår mejl flera ggr per dag och titta om vi fått något svar från Rotary, att ringa leksaksgrossiter och affärer för att se om de vill bidra med leksaker till barnen.

P.S. Glöm inte bullarnas dag imorgon! ;)


                        

RSS 2.0