Lunchmöte

Nu har vi haft föredrag för runt 20 män och kvinnor på Rotarys onsdagslunch. Vi kom dit vid 12 och fick god mat och träffade Rotarys trevliga medlemmar. Efter maten var uppäten och kaffet togs fram så var det dags för oss att presentera vårt projekt. Vi berättade lite kortfattat om det, de fick ställa frågor och allt som allt gick det bra.

Nu hoppas vi på att de blev tillräckligt intresserade för att eventuellt vilja sponsra oss med pengar till resan från Stockholm till barnhemmet i Daugavpils och tillbaka samt eventuellt boende. För detta är det enda hindret vi har kvar i nuläget för att vår resa ska kunna bli av.

Så nu håller vi hårt i alla 8 tummar vi har tillsammans!  

Transportfrågan LÖST!

Imorse fick vi ett samtal från Inger på transportfirman HIT (en del av posten) som berättade att de mer än gärna ville ställa upp och sponsra vårt projekt med transport av sakerna.  De kör till Riga varje dag som gör att vi kan åka då vi planerat - i slutet av januari.

Tack för ert bidrag och engagemang!



Rotarylunchen

Vi har fått svar från Rotary angående onsdagslunchen! Nästa onsdag den 17/12 kan vi redovisa vårt projekt och då hoppas på lite ekonomisk hjälp.

På tal om redovisningar så är en av två redovisningar nu klara! Allt gick bra och vår lärare verkade nöjd. När vi utfört resan i januari kommer vi även att redovisa hur vi upplevde det, hur allt gick osv.

Goddag

Idag sågs vi i skolan för att arbeta vidare med projektet. (Förutom Frida som är sjuk, krya på dig nu!)
Det vi gjorde var att planera lite angående insamlingen. Vi kom fram till att vi ska utnyttja våra föräldrar. ;)
Genom att placera ut en liten affish/lapp om vårt projekt, och om vad barnen behöver, på deras jobb så hoppas vi kunna få in lite bidrag därifrån.

Själva redovisningen för projektet börjar närma sig med stormsteg. För Josse och Karin är det dags redan imorgon, så önska dem lycka till! För Emelie och Frida blir det av nästa vecka.

På återseende!

Nu är det er tur

Nu behöver vi er hjälp!
För att vi ska kunna samla in så mycket som möjligt och så bra saker som möjligt till barnen på barnhemmet så tar vi gärna emot saker ifrån allmänheten.  Så nu är det er tur!

Vi är främst i behov av skor, skolmaterial och lärorika spel. Men är även öppen för andra förslag!

Ni kan höra av er via bloggen, vår mejl ([email protected])  eller genom personlig kontakt.

Tack på förhand!


Ännu ett projektmöte

Nu är det fredag och ännu ett projektmöte har ägt rum!

Denna dag har vi mejlat Paul på HIT och även Torbjörn på Rotary, angående transport och Rotary-lunchen som förhoppningvis ska leda till sponsring.

Insamlingarna går bra, men vi måste sätta lite fart eftersom terminen närmar sig sitt slut. Vi vill tacka Akhter i vår skola som har bidragit med två kassar med kläder som vi får ta med oss och skänka bort! Way to go!

Leksaksborgen

Nu har vi precis vart och hämtat leksakerna från Leksaksborgen. Direkt när vi klev in i butiken lade vi märke till den mysiga atmosfären med stort utbud av kvalitetsleksaker och trots den hektiska juletiden möttes vi av en otrolig trevlig och hjälpsam personal. Av de fick vi en stor kartong med färgpennor, räkneböcker, spel, kritor och liknande saker.

Kanon!!

Än en gång, ett stort TACK till er, vi är evigt tacksamma!










RSS 2.0